Spumanti_Logo_Wit transparant_HQ.png
Spumanti in Bijloke foto met jas bijgesn

            

 

Spumanti kamerorkest brengt professionele Vlaamse topmusici samen om op bruisende manier te musiceren.
Onze grote drijfveer is samenspelen vanuit ervaring en inzicht in de muziek, maar vooral vanuit het gemeenschappelijk verlangen om op hoog muzikaal niveau onze professie te kunnen beleven. Kwaliteit is ons eerste motto: engagement, enthousiasme, authentiek en intens musiceren zijn daar onlosmakelijk mee verbonden.

Van Mozart tot Gjeilo: bruisen doet het!

Onze zetel is in Gent, daar repeteren we, van daaruit musiceren we.

Ons doelpubliek is iedereen die klassieke muziek een warm hart toedraagt en mee op de Belgische en internationale Cultuurkaart wil zetten.

In eerste instantie een strijkorkest kan Spumanti uitgebreid worden met blazers, slagwerk, harp, koor, ...

Grote of kamermuziekbezetting; avondconcert, aperitief- of koffieconcert, matinee, academische zitting: Spumanti biedt talloze mogelijkheden op maat van de concertorganisator.

Met de steun van de Stad Gent presenteerde Spumanti, bruisend kamerorkest in 2018 drie concerten in drie prestigieuze concertzalen in Gent: Opera, Bijloke en Handelsbeurs.

2019 bracht enkele verrassende concerten met onder meer een grootse multimediale muziektheatervoorstelling rond Napoleon Bonaparte ism Johan Op de Beeck, verteller. Deze productie lokte duizenden mensen en werd over gans Vlaanderen gebracht, met een succesvolle herneming in 2020.

Voor 2022 en 2023 staat een vervolg gepland: het majestueuze verhaal van Lodewijk 14, de Zonnekoning die Versailles tot het centrum van Europa maakte.

www.spumantikamerorkest.com

Facebook: spumanti bruisend kamerorkest