ann dirigeert spumanti bijloke copie.JPG

Na de kunsthumaniora behaalde Ann aan het Lemmensinstituut te Leuven de Laureaatsdiploma’s viool, kamermuziek en muziekgeschiedenis.
Ze musiceerde als vast lid in Symfonieorkest Vlaanderen, Chapelle de Lorraine, salonorkest Panache en verzorgde als freelance violiste optredens in zeer diverse bezettingen: van duo viool-piano, viool-orgel, tot strijkkwartet, kamerorkest, theatervoorstellingen, promsconcerten, opera.

In 2006 richtte Ann het Drongens Kamerorkest “Cordae Lysis” op, dat ondertussen is uitgegroeid tot een gerespecteerd semiprofessioneel kamerorkest in Vlaanderen.

In juni 2013 behaalde ze aan het Lemmensinstituut te Leuven het diploma Master in de Muziek met grote onderscheiding.

Haar ervaring met zeer diverse dirigenten inspireerde haar om meer en meer zelf de dirigeerstok ter hand te nemen. Ze volgde masterclasses directie aan het Lemmensinstituut te Leuven bij ondermeer Ivan Meylemans, Edmond Saveniers en Dirk Vermeulen.

In 2017 werd Ann uitgenodigd als chef-dirigent bij het nieuwe symfonisch orkest Musamis, een zeer gedreven groep amateur- en beroepsmuzikanten uit Kortrijk.

Begin 2018 richtte ze het professioneel strijkorkest Spumanti op, waar ze een schare Vlaamse topmusici verzamelde om onder haar leiding gekende en minder gekende pareltjes voor strijkers bij een zo breed mogelijk publiek te brengen.

Ze wordt als dirigent regelmatig uitgenodigd voor producties met orkest, koor, solisten.
 

Zelf viool spelen en dirigeren: het blijven twee grote, elkaar bevruchtende passies van Ann, waarbij ze altijd vooropstelt haar musiceervreugde met het publiek te delen.

foto Napoleon Ann Pareyn.JPG